Wat is je doelstelling?

Voedingsschema krachttraining

Juiste voeding is even essentieel voor krachttraining als de activiteit zelf. Het eten van de juiste voedingsmiddelen en het zorgvuldig timen van je voedselinname door een voedingsschema zorgt ervoor dat je de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om goed te presteren tijdens een training en om de spiersynthese te maximaliseren nadat de trainingssessie is voltooid.

Een simpel maar goedkoop voedingsschema voor krachttraining

Een voedingsschema voor krachttraining hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Gebruik deze tips en suggesties om je trainingssessies effectiever van de juiste brandstof te voorzien.

Basisvoeding voor voedingsschema krachttraining

Essentiële macronutriënten – koolhydraten, eiwitten en vetten – zijn nodig om energie te leveren, spieren op te bouwen en je cellen gezond te houden. Wanneer calorieën uit deze basisvoedingsstoffen op een evenwichtige manier worden geleverd, helpen ze je lichaam om vetvrij weefsel op te bouwen en te behouden en vet te verminderen.

voedingsschema krachttraining

Hoeveel eiwit bij een voedingsschema krachttraining?

Voor krachtsporters wordt aanbevolen om 1,2 tot 2 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren. Je moet ook streven naar een consumptie van 5 tot 12 gram koolhydraten per kilogram lichaamsgewicht per dag, waarbij de hoogste grens van 8 tot 10 gram koolhydraten nodig is voor diegenen die ongeveer 12 uur per week krachttraining doen. Er is geen specifieke aanbeveling met betrekking tot vetinname, maar gezonde plantaardige vetten worden aangeraden.

Tijdstip voor de maaltijden bij een voedingsschema krachttraining

Het tijdstip van de maaltijd kan van invloed zijn op je prestaties tijdens de training of tijdens een wedstrijd. Sommige onderzoeken suggereren ook dat de juiste timing herstel en weefselherstel kan bevorderen, de spiersynthese kan verhogen en zelfs je stemming kan verbeteren. Dit is waar een voedingsschema tot zijn recht komt.

Haal alles eruit wat erin zit

De eerste stap om ervoor te zorgen dat je het meeste uit je trainingen haalt, is ervoor te zorgen dat je elke dag voldoende calorieën binnenkrijgt. Als je lichaam een energietekort heeft (je verbruikt te veel calorieën), is het moeilijker om spieren op te bouwen.

Je kunt een caloriecalculator gebruiken om je caloriebehoefte in te schatten. Houd er rekening mee dat je, omdat je een krachttrainer bent, meer calorieën nodig hebt dan een persoon van jouw lengte die alleen maar zit.

Voedingsschema krachttraining: Man vs Vrouw

Sommige studies schatten dat top krachtsporters ongeveer 43 calorieën per kilogram lichaamsgewicht per dag nodig hebben om op gewicht te blijven.

Mannen hebben over het algemeen een iets hogere calorie-inname nodig, terwijl vrouwen minder dagelijkse calorieën nodig hebben. Je persoonlijke aantal zal echter variëren afhankelijk van de intensiteit van je training, hoe vaak je traint, je grootte en geslacht. Als je eenmaal weet hoeveel calorieën je per dag nodig hebt, kun je een voedingsschema opstellen dat past bij je trainingsschema.

Zo kan je het plannen:

– Vloeistoffen tijdens de activiteit
– Voeding en vocht vóór de training
– Voeding en vocht na de training

Houd er rekening mee dat je voor krachttraining anders moet eten dan voor een duurloop, zwem- of teamsportsessie. Aangezien je je richt op krachttraining, zul je de richtlijnen voor het eten van maaltijden willen volgen die speciaal zijn ontworpen voor spieropbouw.

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor mannen die willen afvallen? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor afvallen bij mannen bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks.