Wat is je doelstelling?

Voedingsschema krachttraining

Voor spieropbouw zijn twee zaken belangrijk: krachttraining en een goede voeding. Zonder de juiste voeding breek je namelijk je spieren af in de sportschool en zul je geen resultaat zien in je spiermassa. Spieren worden namelijk pas tijdens het herstel na het sporten opgebouwd, mits ze de juiste voedingsstoffen toegediend krijgen. Een speciaal voedingsschema voor krachttraining geeft je precies de bouwstoffen die je spieren nodig hebben.

Hoe ziet een voedingsschema krachttraining eruit?

Over het algemeen is het belangrijk dat een voedingsschema bij krachttraining voldoende eiwitten, koolhydraten en vetten bevat om de spiergroei te ondersteunen en te zorgen voor voldoende energie tijdens de trainingen. Bovendien is het belangrijk om voldoende te blijven drinken gedurende de dag, bij voorkeur water of thee. Daarnaast is het aan te raden om de maaltijden te spreiden over de dag en regelmatig te eten om de bloedsuikerspiegel op peil te houden.

Waarom een voedingsschema voor krachttraining?

Een goed voedingsschema voor krachttraining kan veel voordelen bieden, waaronder:

  • Een voedingsschema voor krachttraining dat rijk is aan eiwitten, koolhydraten en vetten kan helpen om de spiergroei te ondersteunen en bevorderen.
  • Een eetschema zorgt voor de voorziening van de nodige voedingsstoffen om het lichaam te laten herstellen na de training.
  • Een voedingsschema dat de juiste balans heeft van macronutriënten en voldoende calorieën kan helpen om de prestaties tijdens de trainingen te verbeteren.
  • Een eetschema is ook belangrijk voor een snel herstel na de training.
  • Een voedingsschema voor krachttraining draagt ook bij aan algemene gezondheidsvoordelen. Het kan helpen om de immuniteit te versterken, de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en het risico op chronische ziekten te verminderen.

voedingsschema krachttraining

Voedingsschema voor krachttraining

Binnen 30 minuten ontvang je een volledig persoonlijk voedingsschema voor krachttraining. Het schema omvat 5-6 evenwichtige maaltijden per dag, zonder crashdieet. Geen abonnement, eenmalige betaling van € 14,95 voor een schema van 7 pagina’s boordevol op maat gemaakte adviezen en tips om af te vallen.

Kilocalorieën

Dit klinkt misschien als een paradox, maar krachtsporters hebben meer calorieën nodig dan mensen die niet aan krachttraining doen om de spiermassa te kunnen laten groeien en herstellen. Het is daarom juist belangrijk om voldoende calorieën binnen te krijgen om de dagelijkse energiebehoefte te dekken. Het aantal calorieën dat je nodig hebt, is afhankelijk van je leeftijd, lengte, gewicht en dergelijken. Dit kun je globaal voor jezelf uitrekenen met het BMR. Door je basale metabolisme te berekenen, weet je hoeveel calorieën je lichaam nodig heeft voor de belangrijke levensfuncties, zoals ademen.

Bulken

Wanneer je aan krachttraining doet, zul je meer calorieën tot je moeten nemen om de benodigde energie en bouwstoffen te kunnen leveren. De verhoging van je energie-inname wordt ook wel bulken genoemd. Wil je meer weten over bulken en wat het verschil is met cutten? Lees het hier. Dit betekent niet dat je maar kunt eten wat je wil. Uit onderzoek blijkt dat je slechts een beetje meer moet eten dan normaal. Een klein energieoverschot van circa 300 kilocalorieën werkt het beste. Meer eten heeft geen zin, omdat het lichaam maar een beperkte hoeveelheid eiwitten omzet in spiermassa. De rest wordt opgeslagen als vet. Lees in dit artikel hoeveel eiwitten je lichaam maximaal kan opnemen.

Afvallen of aankomen door krachtsport?

Het kan voorkomen dat je door krachtsport aankomt in gewicht. Dit is niet een teken dat je krachttraining voedingsschema niet werkt; integendeel, het laat juist zien dat je resultaat boekt. De toename in gewicht komt namelijk doordat je meer spiermassa opbouwt. Het is het vetmassa dat nu wordt afgebouwd. Het resultaat zie je daarom beter in de spiegel dan op een weegschaal. Lees in dit artikel wat een gezond spiermassa percentage is.

Verschil voedingsschema krachttraining man en Voedingsschema krachttraining vrouw

Een eetschema krachttraining voor een man verschilt niet zoveel als het voedingsschema krachttraining van een vrouw. Omdat mannen over het algemeen wat zwaarder zijn dan vrouwen, hebben ze wel meer energie nodig om een training goed te kunnen voltooien. Wanneer je een op maat gemaakt voedingsschema op Voedingschema.nl aanvraagt, dan wordt met zaken als gewicht en lengte al rekening gehouden.

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor krachttraining? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor krachttraining bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks.