Wat is je doelstelling?

De meest populaire vetarme producten

Vetarm eten kan best een uitdaging zijn. Je moet met veel factoren rekening houden. Soms zitten er vetten verborgen in producten waarvan we het niet verwachten. Natuurlijk zijn er meer dan voldoende vetarme producten om mee aan de slag te gaan. Het is vooral belangrijk om te weten wat er nu wel in een vetarm dieet hoort, en wat niet. Vind je het moeilijk om dit zelf helemaal uit te pluizen? Dan is het goed om te weten dat er ook vetarme maaltijdboxen zijn, waarbij je de producten en recepten gewoon thuis krijgt geleverd. Lekker om op te eten en natuurlijk ook ideaal om inspiratie op te doen. Wij geven je inzicht in de meest populaire vetarme producten.

1. Magere zuivelproducten

Zuivel is er natuurlijk in veel varianten, van vol tot mager. Het spreekt voor zich dat magere zuivelproducten de beste keuze zijn. Kies bijvoorbeeld voor kaas, voor magere kwark of yoghurt en gebruik natuurlijk ook magere melk. Zuivel biedt veel voordelen als het gaat om voeding. Zo haal je er veel eiwitten uit, maar ook calcium. Door voor een magere variant te kiezen, verklein je de aanwezigheid van vetten in zuivel.

2. Wit vlees en vis

Als je vetarm wilt eten, dan betekent dit natuurlijk niet dat je direct alle soorten vlees en vis wilt laten staan. In vetarme maaltijdboxen, zoals van Green Chef, zijn ook gewoon maaltijden met vlees en vis te vinden. Waar je vooral op moet letten is om wat voor vlees en vis het gaat.  Wit vlees is prima, zeker als je de huid verwijdert. Je kunt hierbij denken aan kalkoen en kippenborst. Hou je vooral van vis? Kies dan voor witvis, zoals tilapia en kabeljauw. Deze bevatten minder vet en juist veel omega-3 vetzuren en eiwitten.

3. Plantaardige producten met een hoog eiwitgehalte

Je hebt veel eiwitten nodig als je vetarm of caloriearm wilt eten. Eiwitten zorgen er vooral voor dat je langere tijd een goed gevuld gevoel hebt na je maaltijd. Diverse plantaardige producten zijn rijk aan eiwitten en arm aan vetten. Je kunt hierbij denken aan tofu en tempé. Daarnaast voldoen ook peulvruchten aan deze voorwaarden. Voeg dus vooral ook erwten, bonen en / of linzen aan je maaltijden toe.

4. Groenten en fruit

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen. Groenten en fruit zijn laag in vetgehalte. Je kunt ze dus zorgeloos aan je maaltijden toevoegen als je vetarm wilt eten. Dit is zelfs een heel goed idee, vooral omdat groenten en fruit heel voedzaam zijn. Er zitten veel goede voedingsstoffen in die je gezondheid ondersteunen. Daarnaast kan fruit dienen als zoete toevoeging, waardoor je ook minder zoetmakers, zoals suiker, hoeft te gebruiken in je maaltijden.