Voorbeeld voedingsschema

Wat is je doelstelling?

75.000 mensen gingen je voor!

Gewicht verliezen, vet verliezen

Gewicht aankomen, massa creëren

Hetzelfde gewicht behouden

Voorbeeld voedingsschema

Of je nu een atleet bent die zijn prestaties wil verbeteren, of gewoon op zoek bent naar een gezondere levensstijl, het volgen van een voedingsschema kan een enorm verschil maken in je dieet en algehele welzijn. Bij Voedingschema.nl vind je een persoonlijk voedingsschema volledig op maat gemaakt. Je kunt bij ons zelf invullen wat je lekker vindt, zodat het makkelijker wordt voor jou om je aan het eetschema te houden. Binnen dertig minuten krijg jij jouw op maat gemaakte voedingsschema toegestuurd. Probeer het vandaag nog uit!

Wat is een voedingsschema?

Een voedingsschema is een op maat gemaakt eetplan voor jouw dagelijkse maaltijden en tussendoortjes. Het is ontworpen om je te helpen de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, terwijl je tegelijkertijd gezonde eetgewoonten ontwikkelt. Door een voedingsschema te volgen, zorg je ervoor dat je een gebalanceerd dieet hebt en dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt om gezond te blijven.

Voordelen van een voedingsschema

Het volgen van een voedingsschema levert een aantal belangrijke voordelen op:

 • Door het volgen van een voedingsschema houd je beter controle over je calorie-inname en zo kun je je gewicht onder controle houden. Het helpt bovendien bij het bereiken van een gezond gewicht door middel van gewichtsverlies.
 • Atleten en sporters die hun prestaties willen verbeteren, profiteren van een op maat gemaakt voedingsschema dat rekening houdt met hun trainingsprogramma en voedingsbehoeften.
 • Een goed voedingsschema helpt bij het verminderen van het risico op ziekten, zoals diabetes, hartaandoeningen en obesitas. Bovendien draagt een eetschema bij aan een verbeterde spijsvertering en een betere algehele gezondheid.
 • Een voedingsschema is je van dienst bij het van tevoren plannen van je maaltijden en tussendoortjes, waardoor je tijd en geld bespaart en je keuzestress in de supermarkt afneemt.
 • Een voedingsschema biedt ook houvast en motiveert je om door te gaan.

De elementen van een succesvol voedingsschema

Je kunt niet zomaar een voedingsschema uit de losse pols creëren en verwachten dat dit resultaat geeft. Een goed voedingsschema is praktisch, want je krijgt recepten aangeboden op maat waarmee je meteen aan de slag kunt. Bij ons worden voedingsschema’s op maat gemaakt, waarbij jij kunt aangeven wat je lekker vindt en waarvoor je allergieën hebt. Zo is het makkelijk om je aan het eetschema te houden. Bovendien krijg je voedingsschema’s voor een langere periode, waardoor je gevarieerd blijft eten en nooit voedingsstoffen tekort komt. Een voorbeeld van een goed voedingsschema sluit als laatste ook aan bij je budget, bij je persoonlijke geloof en bij jouw doel.

voedingsschema voorbeeld

Verschillende soorten voedingsschema's

Een voedingsschema kan er voor iedereen anders uitzien, afhankelijk van persoonlijke doelen, voorkeuren en levensstijl. Een voorbeeld van een voedingsschema voor hardlopen ziet er anders uit dan een voorbeeld voedingsschema voor droogtrainen. Dit verschilt weer van voedingsschema’s (voorbeeld) voor topsporters. De meest gangbare voedingsschema’s zijn:

 • Voedingsschema voor afvallen
 • Voedingsschema voor spieropbouw
 • Voedingsschema voor gezonder eten
 • Voedingsschema voor droogtrainen
 • Voedingsschema voor topsporter
 • Voedingsschema voor vegetariërs of veganisten
 • Voedingsschema voor senioren. Lees in dit artikel meer over het senioren voedingsschema.
 • Voedingsschema om aan te komen. Lees in dit artikel meer over het voedingsschema voor aankomen.

Voedingschema.nl: de expert in op maat gemaakte voedingsschema’s

Het is aan te raden om advies in te winnen van een voedingsdeskundige of diëtist om een voedingsschema (voorbeeld) te krijgen dat specifiek is afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Hiervoor schakel je Voedingschema.nl in. Stel nu snel je eigen op maat gemaakte voedingsschema samen via onze website.