Wat is je doelstelling?

Voedingsschema fitness

Er zijn veel concurrerende dieet- en fitness voedingsschema’s voor een voedingsschema fitness. Geen enkel voedingsschema of trainingsprogramma is geschikt voor iedereen. Daarom is het noodzakelijk om een fitness- en voedingsschema’s op maat te maken die voor jou werken.

voedingsschema fitness

Voedingsschema fitness: wat is je doel?

Om je welzijnsdoelen te bereiken, moet je ze eerst identificeren. Wil je afvallen? Sterke, spiermassa ontwikkelen? Een marathon lopen? Als je weet wat je einddoel is, kun je een realistisch voedingsschema voor jezelf opstellen. Het stellen van doelen zal je helpen je einddoel te identificeren en ze in actie om te zetten. Dat kunnen zijn:

Specifiek voedingsschema voor fitness

Wat wil je bereiken? Wees zo precies mogelijk. Bijvoorbeeld, zeggen “Ik wil 5 kilo afvallen in een maand” is beter dan “Ik wil afvallen”.

Een meetbaar voedingsschema fitness

Hoe kan je weten dat je je doel hebt bereikt? In het voorbeeld van gewichtsverlies, weet je dat je je doel hebt bereikt als je de specifieke hoeveelheid bent afgevallen in de gegeven tijdspanne. 

Een haalbaar voedingsschema fitness

Is je doel redelijk te verwezenlijken of is het te groot? Proberen om 50 kilo af te vallen in zes maanden kan zo onhaalbaar zijn dat je het opgeeft.

Een relevant voedingsschema fitness

Hoe past dit doel in je huidige levensstijl? Heb je genoeg tijd om elke dag een workout van een uur te doen en al je eten zelf te maken volgens je voedingsschema?

Tijdsbestek voor voedingsschema fitness

Stel een tijdslimiet voor je doel. Dit geeft je verantwoordelijkheid en motivatie om je doel te bereiken.

Trainen en eten

Beginnen met een nieuw trainingsprogramma met bijpassend voedingsschema kan intimiderend zijn. Te snel proberen te veel te doen kan overweldigend zijn en ertoe leiden dat je helemaal geen actie onderneemt. Dat willen we niet! Begin in plaats daarvan met het kiezen van één nieuwe workout die bij jou past, en vul je voedingsschema aan naarmate je vordert.

Krachttraining tijdens voedingsschema fitness

Dit zijn oefeningen die alle belangrijke spieren van je lichaam trainen, waaronder armen, benen, kernspieren en rug. Door krachttraining in een trainingsprogramma op te nemen, bouw je spiermassa op. Dit verhoogt je stofwisseling, waardoor je gewicht verliest. Pas het juiste voedingsschema toe om alle nodige nutriënten binnen te krijgen.

Oefeningen die je lichaam rekken zijn belangrijk omdat ze je houding en evenwicht helpen verbeteren. Ze helpen je ook blessures te voorkomen of ervan te herstellen. Lenigheid helpt je om activiteiten met meer gemak en minder pijn te doen.

Cardio tijdens iedere training

Of je het nu leuk vindt of niet, cardio is van fundamenteel belang voor je gezondheid. Door je hartslag tijdens een workout te verhogen, verlaagt je risico op hart- en vaatziekten.

Laat een voedingsschema samenstellen

Het maken van een schema helpt je je workouts af te maken en alle nodige voeding binnen te krijgen, zelfs als je er geen zin in hebt. Het is handig om op te schrijven welke oefeningen je elke dag gaat doen en wanneer en wat je daarbij gaat eten, voor en na. Dit helpt bij het vormen van een positieve eetgewoonte die je je hele leven bij kan blijven.

Wat heb je nodig?

Een gezond voedingsschema is een essentiële aanvulling op je trainingsprogramma. Er zijn vele schema’s om uit te kiezen, van een plantaardig tot koolhydraatarm schema. Welk schema je ook kiest, zorg ervoor dat plantaardig voedsel speciale aandacht krijgt. Vers en diepgevroren fruit en groenten, samen met volle granen, geven je lichaam de voedingsstoffen die het nodig heeft. Zorg ervoor dat het dieet dat je kiest voldoende eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten bevat. 

Plan je maaltijden

Het plannen van maaltijden is een fundamenteel principe van een succesvol voedingsschema. Als je van tevoren gezonde maaltijden bereid, zal je minder snel terugvallen op fastfood en ander verwerkt voedsel.

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor mannen die willen afvallen? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor afvallen bij mannen bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks.