Wat is je doelstelling?

Voedingsschema afvallen vrouw

Het verliezen van gewicht is een uitdaging die veel vrouwen meerdere malen in hun leven tegenkomen. Er zijn talloze diëten, fitnessprogramma’s en supplementen die beloven om snel gewichtsverlies te bewerkstelligen. Maar het is belangrijk om te onthouden dat afvallen een proces is dat geduld, toewijding en consistentie vereist. In deze blog zullen we kijken naar een goede manier om af te vallen: een voedingsschema afvallen voor de vrouw. Dit voedingsschema wordt voor iedere vrouw op maat gemaakt met als doel om een calorietekort te creëren, waardoor je gewichtsverlies kunt bewerkstelligen.

Wat is een voedingsschema?

Een voedingsschema is een plan dat specifieke informatie bevat over de voedingsmiddelen die iemand moet eten om aan zijn of haar voedingsbehoeften te voldoen. Het schema omvat meestal informatie over welke voedingsmiddelen moeten worden gegeten, in welke hoeveelheden en op welke tijden van de dag. Een voedingsschema kan verschillende doelen hebben. Sommige mensen gebruiken het om af te vallen, terwijl anderen het gebruiken om spiermassa op te bouwen of om hun algemene gezondheid te verbeteren. Er zijn verschillende voedingsschema’s afhankelijk van welk doel gerealiseerd moet worden, zoals maaltijd vervangende voedingsschema’s en punt-gebaseerde voedingsschema’s.

Afvallen met een voedingsschema vrouw op maat gemaakt

Dieet- en afslankprogramma’s kunnen helpen bij gewichtsverlies op korte termijn. Sommige programma’s bieden meer succes dan andere. Maar als u op lange termijn gewicht wilt verliezen, is het belangrijk te bedenken dat veel dieetprogramma’s meestal niet vol te houden zijn en vaak uiteindelijk leiden tot gewichtstoename nadat het dieet is beëindigd.

Een gewichtsverliesprogramma mag niet in de plaats komen van een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, die belangrijk zijn om op lange termijn een gezond gewicht te behouden. Eetschema’s bieden hiervoor dé oplossing bij het afvallen van vrouwen.

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor mannen die willen afvallen? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor afvallen bij mannen bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks. 

Wat is de caloriebehoefte van een vrouw?

De caloriebehoefte van een vrouw hangt af van verschillende factoren, waaronder leeftijd, lengte, gewicht, lichaamssamenstelling, niveau van fysieke activiteit en algemene gezondheidstoestand. Over het algemeen hebben vrouwen een lagere caloriebehoefte dan mannen, omdat ze doorgaans een lager lichaamsgewicht en minder spiermassa hebben. De gemiddelde dagelijkse caloriebehoefte van een vrouw varieert van ongeveer 1600 tot 2400 calorieën, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren. Om gewichtsverlies te realiseren moet het eetschema om te afvallen wat betreft calorieën onder deze dagelijkse caloriebehoefte zitten. Wil je het voor jouw situatie precies weten, gebruik dan deze formule: dagelijkse caloriebehoefte = 10 x (gewicht in kilogram) + 6.25 x (lengte in centimeter) – 5 x (leeftijd in jaren) – 161. Het getal dat hieruit komt, vermenigvuldig je met je activiteitsniveau:

1. Weinig lichaamsbeweging x 1.2
2. Lichte activiteiten x 1.375
3. Matig actief x 1.55
4. Actief x 1.725
5. Heel actief x 1.9

Wil je meer weten over de caloriebehoefte van een vrouw of juist over de caloriebehoefte van een man? Klik dan op de link om naar het desbetreffende onderwerp te gaan.

Hoe kan een voedingsschema afvallen vrouw helpen bij gewichtsverlies?

Om af te vallen, moet je meer calorieën verbranden dan je consumeert. Dit wordt ook wel een calorie-tekort creëren genoemd. Het is belangrijk om je calorie-inname te verminderen door het eten van voedzame voeding met weinig calorieën, zoals groenten en fruit, mager vlees en volkoren granen. Een voedingsschema biedt daarentegen niet alleen gezond eten aan, maar ook:

1. Biedt het structuur en houvast bij het plannen van maaltijden en snacks gedurende de dag.
2. Biedt het controle. Door vooraf te bepalen wat je gaat eten en hoeveel, kan je beter controle houden over je calorie-inname.
3. Helpt het om ongezonde voedingsmiddelen te vermijden.
4. Biedt het volgen van een voedingsschema en het zien van vooruitgang je motivatie en helpt het je om je doel makkelijker te bereiken.

Voedingsschema Afvallen Vrouw

Wat eet je bij een voedingsschema voor afvallen van vrouw?

In een voedingsschema voor afvallen van een vrouw vind je vooral gezond en gevarieerd voedsel terug. Vooral vezelrijke en eiwitrijke producten zullen de revue passeren, zoals:

1. Verse groentes
2. Vers fruit
3. Vis
4. Eieren
5. Gevogelte, zoals kip
6. Vlees, zoals rundvlees
7. Plantaardige eiwitten
8. Volkoren producten, zoals havermout
9. Peulvruchten
10. Goedaardige vetten
11. Zuivel
12. Zaden

Wat vermijd je?

Natuurlijk zijn er ook een aantal zaken die je moet vermijden in je voedingsschema. Denk hierbij aan zaken als:

1. Vettig eten
2. Frisdranken
3. Alcohol
4. Bewerkt eten
5. Koolhydraten. Lees in deze blog meer over koolhydraatarme voedingsschema’s.
6. Suikers

Voedingsschema vrouw afvallen: voorbeelden

Je vraagt je misschien af hoe zo’n menu op je voedingsschema er uit komt te zien. Er zijn echter veel mogelijkheden waardoor je toch gevarieerd eet. Doordat een voedingsschema daarnaast op maat gemaakt wordt, wordt er ook rekening gehouden met allergieën en voedselintoleranties waardoor het volgen van het voedingsschema goed vol te houden is. Hieronder volgen een drietal voorbeeldmenu’s om je een idee te geven:

Menu 1
Ontbijt: yoghurt met peer en blauwe druiven. Tussendoortje: volkoren boterham met zuivelspread, dadelrepen, walnoot en rucola. Lunch: omelet met paprika en tomaat. Tussendoor: handjevol ongezouten noten. Avondeten: aardappelschotel met broccoli en kipfilet.

Voedingsschema afvallen vrouw

Menu 2
Ontbijt: 250 gram magere kwark met 20 gram muesli. Tussendoortje: 2 rijstwafels met 15 gram pindakaas en een appel. Lunch: 2 volkoren boterhammen met kalkoenfilet en 125 gram rauwkost. Tussendoortje: 10 gram ongezouten amandelen (of andere ongezouten noten). Avondeten: 1 volkoren wrap met 70 gram kipfilet en 150 gram groentes.

Menu 3
Ontbijt: toast met roerei en tomaat. Tussendoor: volkoren boterham met 30+ kaas, paprikareepjes, rozijnen en bieslook. Lunch: wortelsalade met limabonen. Tussendoortje: een stuk fruit naar keuze met een glas halfvolle melk. Avondeten: Thaise mie met paddenstoelen en tofu.

Ben je recentelijk in de overgang gekomen en heb je moeite met afvallen? Dan hebben we hier een aantal handige tips voor je verzameld.