Wat is je doelstelling?

Zo blijf je gemotiveerd om je aan je voedingsschema te houden

Het kan heel lastig zijn om je aan een voedingsschema te houden dat bij je past. De één maakt gebruik van een schema om af te vallen, de ander juist om gezond te blijven. We hebben allemaal onze eigen redenen om te kiezen voor het volgen van een voedingsschema. Dit betekent helaas niet dat het altijd makkelijk is om je eraan te houden. Je hebt een keertje tijdgebrek of gewoon even geen zin om te koken. Voor je het weet ben je het helemaal kwijt. Hoe blijf je nu gemotiveerd om je aan een gezond voedingsschema te houden? Wij geven je een paar leuke tips.

1. Plan je maaltijden vooruit

Het is een goed idee om je maaltijden vooruit te plannen en alle boodschappen voor de komende dagen in één keer in huis te halen. Dit voorkomt dat je op het laatste moment nog naar de supermarkt moet voor de producten voor je avondeten. Als je aan het einde van de dag tijd te kort komt, dan is het verleidelijk om naar iets snel en ongezond te grijpen, zoals een patatje. Dit voorkom je door je maaltijden vooruit te plannen.

2. Kies voor eiwitrijke maaltijden

Er zijn natuurlijk tal van recepten om gewoon een gezonde maaltijd op tafel te zetten. In de ene maaltijd zitten veel meer voedingsstoffen dan in de andere maaltijd. Kies voor eiwitrijk avondeten om te voorkomen dat je later op de avond zin krijgt om te snacken. Eiwitrijk voedsel zorgt ervoor dat je langer een verzadigd gevoel houdt.

3. Neem groente op in elke maaltijd

Groente is heel belangrijk voor je gezondheid. Binnen veel diëten wordt de regel aangehouden dat je van groenten zo veel mag eten als je zelf wilt, en dat zegt eigenlijk alles. Het is goed om groenten in elke maaltijd op te nemen. Zo krijg je alle vezels, vitamines en mineralen binnen, waardoor je ook makkelijk voor een goede spijsvertering zorgt. Daarnaast zijn groenten ook makkelijk klaart te maken. Denk bijvoorbeeld aan salades, soepen en roerbakgerechten. Het is allemaal snel klaar én dat zorgt ervoor dat je meer gemotiveerd bent om je er ook aan te houden.

4. Werk met maaltijdboxen

Ben je iemand die gewoon vaak laat thuis is, vaak te weinig tijd heeft om in de keuken te staan of iemand die onvoldoende gelegenheid heeft om naar de supermarkt te gaan? Kies dan bijvoorbeeld voor de groente recepten van HelloFresh om toch altijd iets gezonds op tafel te zetten. Het wordt eenvoudig aan huis geleverd en al die verse producten zorgen ervoor dat je goed gemotiveerd blijft.