Wat is je doelstelling?

Voedingsschema aankomen

Een voedingsschema van 2.000 calorieën wordt als standaard beschouwd en voldoet aan de voedingsbehoefte van de meeste mensen. Dit is echter gedeeltelijk afhankelijk van je activiteitenniveau, ofwel hoe zwaar de activiteiten zijn die jij dagelijks doet. Daarnaast spelen lichaam, genetische aanleg en natuurlijk je doelen een rol. Soms heb je meer nodig om aan te komen, terwijl je in andere situaties vrijwel direct aankomt in gewicht. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over een voedingsschema om aan te komen. Daarnaast geven we je meer informatie over een voedingsschema voor aankomen.

Factoren bij een voedingsschema voor aankomen

Je dagelijkse caloriebehoefte is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder:

Geslacht: Vrouwen verbranden over het algemeen 5-10% minder calorieën in rust dan mannen van dezelfde lengte;
Leeftijd: Het aantal calorieën dat je in rust verbrandt, neemt af met de leeftijd;
Lengte: Hoe langer je bent, hoe meer calorieën je nodig hebt om op gewicht te blijven.
Activiteit: Lichaamsbeweging en activiteiten zoals tuinieren en schoonmaken verhogen de caloriebehoefte.

voedingsschema aankomen

Hoeveel calorieën per dag met een voedingsschema om aan te komen?

De dagelijkse behoefte aan calorieën varieert van 1.600-2.400 calorieën per dag voor volwassen vrouwen en 2.000-3.000 calorieën voor volwassen mannen. De laagste waarden gelden daarbij voor mensen die weinig bewegen en de hoogste waarden voor mensen die actief zijn. Deze schattingen zijn gebaseerd op vergelijkingen met een gemiddelde lengte en een gezond gewicht voor volwassen vrouwen en mannen. De referentie bij een vrouw is 163 cm lang en 57,3 kg, terwijl de referentie bij een man 178 cm lang is en 70 kg. Voordat je begint met meer te eten moet je dus eerst bepalen of je nu wel genoeg calorieën binnenkrijgt. Is dit wel het geval? Dan kan aankomen met een voedingsschema iets voor jou zijn. Er zit overigens wel een verschil tussen een voedingsschema van een man en een voedingsschema van een vrouw, zowel bij aankomen als bij afvallen.

Voedingsschema om aan te komen

Binnen 30 minuten ontvang je een volledig persoonlijk voedingsschema voor als je wilt aankomen. Het schema omvat 5-6 evenwichtige maaltijden per dag, zonder crashdieet. Geen abonnement, eenmalige betaling van € 14,95 voor een schema van 7 pagina’s boordevol op maat gemaakte adviezen en tips om af te vallen.

Aankomen met voedingsschema via een dieet van 3.000 calorieën?

Afhankelijk van je lichaamslengte en activiteitenniveau, kun je minimaal 3.000 calorieën per dag nodig hebben om je lichaamsgewicht te handhaven. Atleten hebben over het algemeen een hogere caloriebehoefte dan het kijkende publiek. Toch kunnen mensen met fysiek veeleisende banen, zoals landarbeiders en bouwvakkers, ook een hoog aantal calorieën nodig hebben om hun gewicht op peil te houden. Zo kan het in deze gevallen slim zijn om meer dan 3.000 calorieën per dag te consumeren. Vooral wanneer je merkt dat je te licht bent en graag aan wilt komen. Aankomen met een voedingsschema kan dit een stuk makkelijker en overzichtelijker maken.

Een voedingsschema om aan te komen

Terwijl veel mensen gewicht willen verliezen, willen anderen juist aankomen. Gewichtstoename treedt op wanneer je consequent meer calorieën binnenkrijgt dan je elke dag verbrandt. Hiervoor kun je een voedingsschema voor aankomen samenstellen. Afhankelijk van je activiteitenniveau en lichaam, kan 3.000 calorieën meer zijn dan je huidige caloriebehoefte, waardoor je aankomt. Havermout helpt bijvoorbeeld bij het aankomen, omdat het licht en calorierijk is en past bij een gezond dieet.

Maar waarom aankomen met een voedingsschema?

Er zijn verschillende redenen om aan te willen komen. Als je ondergewicht hebt volgens je body mass index (BMI), dan kan je arts of diëtist je aanraden om aan te komen. Ben je een atleet, dan kan het ook zijn dat je wilt aankomen – het liefst in de vorm van spiermassa – om beter te presteren in je tak van sport. Ook als je bodybuilder bent of aan powerlifting doet, zal je wellicht gewicht willen winnen om je spieren te vergroten en krachtiger te maken. In andere omstandigheden kun je een gezondheidstoestand hebben die je caloriebehoeften vergroot. Denk bijvoorbeeld aan kanker, een infectie, of herstellende zijn van een zware operatie.

Veilig met een voedingsschema aankomen

Hoewel studies over dit onderwerp schaars zijn, is een aanvaardbare gewichtstoename ongeveer 0,2-0,9 kg per week. Bij mensen met een ernstige ondervoeding is het echter mogelijk om een gewichtstoename van ongeveer 2 kg per week te bereiken. Te snel in gewicht aankomen kan leiden tot ongemakken waaronder een opgeblazen gevoel, maagklachten en vasthouden van vocht. Hoe snel je aankomt in gewicht, hangt af van hoeveel calorieën je nodig zal hebben om op gewicht te kunnen blijven. Als je door maximaal 2.000 calorieën per dag op gewicht blijft, zal je met een voedingsschema van 3.000 calorieën sneller aankomen dan iemand die met 2500 calorieën per dag op gewicht blijft. Een onderzoek van 8 weken toonde aan dat snel aankomen niet goed werkt. 25 gezonde mensen aten 950 calorieën meer dan ze nodig hadden om hun gewicht op peil te houden. Daarbij kwamen ze gemiddeld 5,3 kg aan – waarvan 3,5 kg vet. Simpelweg aankomen zonder voedingsschema is dus geen goed idee.

Denk daarom goed na over hoe je op een gezonde manier kunt aankomen en begin niet zomaar met meer eten. Laat je door professionals begeleiden. Zij kunnen voor jou een voedingsschema om aan te komen opstellen en helpen je op een gezonde manier meer gewicht te krijgen.

Smakelijk en succes!

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Binnen 30 minuten stellen wij een volledig gepersonaliseerd voedingsschema samen voor als je wilt aankomen. Dag en nacht beschikbaar, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor gewichtstoename omvat 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere porties. Geen crashdieet!

Geen abonnement, eenmalige betaling van slechts € 14,95 voor het volledige voedingsschema. Het schema bestaat uit 7 pagina’s met op maat gemaakte richtlijnen en zit boordevol waardevolle tips & tricks.