Wat is je doelstelling?

Voedingsschema aankomen

Een standaard voedingsschema van 2.000 calorieën wordt als standaard beschouwd en voldoet aan de voedingsbehoeften van de meeste mensen. Dit is echter gedeeltelijk afhankelijk van je activiteitenniveau, ofwel hoe zwaar de activiteiten zijn die jij dagelijks doet. Daarnaast spelen lichaamsgrootte, genetische aanleg en natuurlijk je doelen een rol. Er zit ook een verschil tussen een voedingsschema man en voedingsschema vrouw. Soms heb je meer nodig om aan te komen, terwijl je in andere situaties vrijwel direct aankomt in gewicht. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over een voedingsschema om aan te komen, inclusief de redenen om er een te volgen en welke voedingsmiddelen je meer moet eten en welke minder.

voedingsschema aankomen

Factoren bij een voedingsschema aankomen

Je dagelijkse caloriebehoefte is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder:

Geslacht: Vrouwen verbranden over het algemeen 5-10% minder calorieën in rust dan mannen van dezelfde lengte;
Leeftijd: Het aantal calorieën dat je in rust verbrandt, neemt af met de leeftijd;
Lengte: Hoe langer je bent, hoe meer calorieën je nodig hebt om op gewicht te blijven.
Activiteit: Lichaamsbeweging en activiteiten zoals tuinieren en schoonmaken verhogen de caloriebehoefte.

Hoeveel calorieën per dag voor een voedingsschema aankomen?

De dagelijkse behoefte aan calorieën varieert van 1.600-2.400 calorieën per dag voor volwassen vrouwen en 2.000-3.000 calorieën voor volwassen mannen, waarbij de laagste waarden gelden voor mensen die weinig bewegen en de hoogste waarden voor mensen die actief zijn. Deze schattingen zijn gebaseerd op vergelijkingen met een gemiddelde lengte en een gezond gewicht voor volwassen vrouwen en mannen. De referentievrouw is 163 cm lang en weegt 57,3 kg, terwijl de referentieman 178 cm lang is en 70 kg weegt. Voordat je begint met meer te eten moet je dus eerst bepalen of je nu wel genoeg calorieën binnenkrijgt. Is dit wel het geval? Dan kan een voedingsschema aankomen je verder helpen om in gewicht aan te komen.

Een dieet van 3000 calorieën bij een voedingsschema aankomen?

Afhankelijk van je lichaamslengte en activiteitenniveau, kun je 3.000 calorieën of meer per dag nodig hebben om je lichaamsgewicht te handhaven. Hoewel atleten over het algemeen een hogere caloriebehoefte hebben dan het kijkende publiek, kunnen mensen met fysiek veeleisende banen, zoals landarbeiders en bouwvakkers, ook een hoog aantal calorieën nodig hebben om hun gewicht op peil te houden. Zo kan het in deze gevallen slim zijn om meer dan 3000 calorieën per dag te consumeren. Vooral wanneer je merkt dat je te licht bent en graag aan wilt komen. Een voedingsschema aankomen kan dit een stuk makkelijker maken en het overzichtelijker maken.

Aankomen met een voedingsschema!

Terwijl veel mensen gewicht willen verliezen, willen anderen juist aankomen. Gewichtstoename treedt op wanneer je consequent meer calorieën binnenkrijgt dan je elke dag verbrandt. Hiervoor kun je een voedingsschema aankomen samenstellen. Afhankelijk van je activiteitenniveau en lichaamsgrootte, kan 3000 calorieën meer zijn dan je huidige caloriebehoefte, waardoor je aankomt.

Maar waarom aankomen?

Er zijn verschillende redenen om aan te willen komen. Als je geclassificeerd bent als ondergewicht volgens je body mass index (BMI), kan je arts of diëtist je aanraden om aan te komen. Als je een atleet bent, kan het ook zijn dat je wilt aankomen – het liefst in de vorm van spiermassa – om beter te presteren in je tak van sport. Ook als je bodybuilder bent of aan powerlifting doet, zal je wellicht gewicht willen winnen om je spieren te vergroten en krachtiger te maken.

In andere omstandigheden kun je een gezondheidstoestand hebben die je caloriebehoeften vergroot, zoals kanker, een infectie, of herstellende zijn van een zware operatie.

Veilig met een voedingsschema aankomen

Hoewel studies over dit onderwerp schaars zijn, is een aanvaardbare gewichtstoename ongeveer 0,2-0,9 kg per week.  Bij mensen met een ernstige ondervoeding is het echter mogelijk om een gewichtstoename van ongeveer 2 kg per week te bereiken. Te snel in gewicht aankomen kan leiden tot ongemakken waaronder, een opgeblazen gevoel, maagklachten en vasthouden van vocht. Hoe snel je aankomt in gewicht, hangt af van hoeveel calorieën je nodig zal hebben om op gewicht te kunnen blijven. Als je door maximaal 2000 calorieën per dag op gewicht blijft, zal je met een voedingsschema van 3000 calorieën sneller aankomen dan iemand die met 2500 calorieën per dag op gewicht blijft.

Een onderzoek van 8 weken toonde bijvoorbeeld aan dat wanneer 25 gezonde mensen 950 calorieën meer aten dan ze nodig hadden om hun gewicht op peil te houden, ze gemiddeld 5,3 kg aankwamen – waarvan 3,5 kg vet.

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor mannen die willen afvallen? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor afvallen bij mannen bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks.