Wat is je doelstelling?

Voedingsschema bodybuilden

Als je wilt aankomen, vet wilt verliezen of gezond wilt blijven, heb je ook een doelgericht voedingsschema bodybuilden nodig om resultaten te boeken. Er bestaan veel voorbeelden om je bij alle drie te helpen, samen met richtlijnen om je te helpen bij te houden hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten je elke dag binnen moet krijgen.

voedingsschema bulken

Voedingsschema bodybuilden: boodschappenlijst

Vul je koelkast en voorraadkast met de voedingsmiddelen die op onze boodschappenlijst staan om het hele jaar door heerlijke, voedzame maaltijden te bereiden. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal gezonde producten opgenoemd, plus tal van opties om in te wisselen voor extra variatie. Dit is je one-stop-shop voor wat en hoe te eten in het nieuwe jaar.

Samenstelling voedingsschema bodybuilden

De samenstelling van je voedingsschema bodybuilden wordt bepaald door je doelen en de timing van je body building training. Zo kan het bijvoorbeeld eerst belangrijk zijn om je vetpercentage te berekenen

Lijst met boodschappen

Je zult meer zetmeelrijke koolhydraten moeten eten en minder vetten voor en na de training om energie en spiergroei te bevorderen. Als je traint om groter te worden, zal je vaker op deze manier eten. En als je uren van een training vandaan bent, zal je de hoeveelheid zetmeel beperken en de hoeveelheid vet verhogen, waardoor je op koers blijft om je doelen voor vetverlies te bereiken. Voor maaltijden met zetmeelrijke koolhydraten, zijn je maaltijdopties onder andere:

Zetmeel: Bruine rijst, quinoa, yamswortels, aardappelen, haver;

Eiwit: Eiwitpoeders, eiwitten, hele eieren (spaarzaam), wit vlees, witte vis;

Fruit/Groenten/Legumes: Tropisch fruit, groene/vezelrijke groenten, bonen;

Oliën: Spaarzaam gebruiken;

Voor maaltijden die geen zetmeelrijke koolhydraten bevatten, zijn je opties:

Eiwit: Eiwitpoeders, eieren, wit vlees, rood vlees, vette vis of witvis;

Fruit/Groenten/Legumes: Bessen, groen/vezels, bonen;

Oliën/vetten: eetlepels, geen theelepels;

De 4 uitgangspunten bij een voedingsschema bodybuilden

Eet zes keer per dag: Geef je lichaam brandstof met meerdere kleine maaltijden en snacks per dag om je bloedsuikerspiegel onder controle en je metabolisme stabiel te houden en om de aanmaak van nieuwe spieren te stimuleren.

Beperk verwerkte voedingsmiddelen: Of het nu in een doos, een karton of een zak zit, als het een etiket of merknaam heeft, is het waarschijnlijk sterk bewerkt en niet de moeite waard om te eten. Verwijder deze calorierijke, voedselarme voedingsmiddelen uit je leven en je zal je veel beter aan je voornemens voor het nieuwe jaar kunnen houden.

Blijf gehydrateerd: Drink water en calorievrije dranken om je prestaties in de sportschool op een hoogtepunt te houden. Vermijd suikerrijke drankjes die je taille dikker maken en je lichaam zijn antioxidant afweersysteem saboteren.

Strategische koolhydraten: Koolhydraten zijn er in twee vormen – zetmeelrijke, sneller werkende opties zoals rijst, brood en pasta, die de bloedsuikerspiegel snel doen stijgen; en niet-zetmeelrijke koolhydraten zoals fruit, groenten en volle granen, die meer vezels bevatten en de bloedsuikerspiegel geleidelijk doen stijgen. Niet-zetmeelrijke koolhydraten zijn zelden een probleem. Geniet ervan! De timing van wanneer je zetmeelrijke koolhydraten eet, aan de andere kant, is de sleutel tot het krijgen en behouden van een slank en gespierd lichaam. Eet ze ‘s ochtends als eerste of direct na je training en je lichaam zal ze eerder gebruiken om je energiereserves weer aan te vullen.

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor mannen die willen afvallen? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor afvallen bij mannen bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks.