Wat is je doelstelling?

Hoe gezond is ingevroren fruit?

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om je fruit ook in de diepvries te vinden. Dit komt omdat het makkelijk is om even wat fruit uit de diepvries in de supermarkt te kopen. Door hiervoor te kiezen, is het mogelijk om veel fruit te krijgen voor niet al te veel geld. Voor het maken van smoothies is ingevroren fruit ideaal.

Diepvriesfruit kent een aantal voordelen ten opzichte van normaal fruit. Zo biedt dit een manier om meer fruit voor minder geld te krijgen. Verder is ingevroren fruit ook een makkelijke manier om fruit langer te kunnen bewaren. Echter is het niet voor iedereen even duidelijk of ingevroren fruit wel gezond is of niet.

Is ingevroren fruit gezond?

Als fruit ingevroren wordt, verliest het nauwelijks voedingswaarde. Hierdoor is het zelfs mogelijk om meer voedingswaarde te halen uit een ingevroren vrucht dan uit een verse vrucht. Na een tijdje buiten de diepvries te liggen, verliest het ingevroren fruit alsnog de voedingswaarden die gebruikt konden worden.

Om ingevroren fruit zo gezond mogelijk te eten, kun je er het beste voor kiezen om dit direct uit de diepvries te doen. Als je een smoothie wilt maken met fruit als basis, kan het een goede optie zijn om het fruit nog bevroren te gebruiken. Op die manier blijft je smoothie ook lekker koud.

Door ingevroren fruit in te vriezen, vertraag je het proces van het afbreken van de voedingsstoffen die in het ingevroren fruit te vinden zijn. Hierdoor wordt het ingevroren fruit ook een stuk langer houdbaar. Vooral de vitamines die in het ingevroren fruit te vinden zijn, worden beter vastgehouden door in te vriezen.

Zo is het hierdoor met aardbeien mogelijk om extra provitamine A binnen te krijgen. Voor bevroren bessen is het mogelijk om een stuk meer vitamine C binnen te krijgen. Dit kun je namelijk veel vinden in bessen als ze rijp zijn. Deze vitaminen zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam goed kan functioneren. Door meer vitaminen binnen te krijgen met bevroren fruit, is het mogelijk om hier minder van te hoeven eten.

Kan je vers fruit invriezen?

Het is ook mogelijk om vers fruit zelf in te vriezen. Op die manier voorkom je dat het snel kapot gaat. Als je veel fruit gekocht hebt, kan het zijn dat je dit niet in één keer op krijgt. Als dat het geval is, is het een goede optie om dit fruit in te vriezen. Door dit fruit in te vriezen, is het namelijk mogelijk om ervoor te zorgen dat je het langer goed kunt houden.

Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat er minder voedingsstoffen in zitten dan in ingevroren fruit. Dit heeft ermee te maken dat ingevroren fruit langer de tijd heeft gehad om de voedingsstoffen te bewaren. Daarom kan het handig zijn om hier gebruik van te maken.

Vers fruit kun je altijd van tevoren inkopen en invriezen. Op die manier hoef je er niet bang voor te zijn dat het fruit niet meer goed is of er voedingsstoffen verloren gaan omdat je het fruit te lang laat staan. Dit kan voor sommige mensen wel iets zijn waar ze bang voor zijn. Hierdoor is de kans namelijk aanwezig dat je niet alles uit het fruit kunt halen wat je hier graag uit wilt kunnen halen.

Verschil ingevroren fruit en vers fruit

Ingevroren fruit wordt pas geplukt als de voedingsstoffen in de vrucht optimaal zijn. Met het normale fruit dat je in de schappen ziet liggen, moet eerst een lange reis afgelegd worden. Daarom wordt het fruit vaak eerder geplukt. Tijdens de reis is het dan mogelijk om verder te rijpen.

Doordat het fruit een langere afstand af moet leggen, zijn er ook minder voedingsstoffen te vinden. De voedingsstoffen die in het fruit zitten, blijven ook in het fruit zitten. Echter zijn deze minder omdat het fruit eerder geplukt wordt om vervoerd te worden.

Als je het over ingevroren fruit hebt, wordt dit op het laatste moment geplukt zodat je hier zoveel mogelijk voedingsstoffen uit kan halen. Dit is voor veel mensen een goede optie om voor te gaan. Omdat dit direct ingevroren wordt, gaan er ook niet zomaar voedingsstoffen verloren. Naast alle voedingsstoffen van het ingevroren fruit, is het ook ideaal als tussendoortje. Benieuwd naar andere gezonde snacks? Lees dan snel verder!