Wat is je doelstelling?

Wat is gezond en ongezond eten?

Bijna iedereen wil graag gezonder gaan eten, maar dat kan heel erg lastig zijn. Gezond eten is belangrijk voor je om al je voedingsstoffen binnen te krijgen, maar je wil natuurlijk ook dat het eten wat je consumeert lekker is. Wat zijn gezonde ingrediënten die je in de supermarkt kunt halen waar genoeg vitaminen en mineralen in zitten? En wat zijn artikelen die je beter niet kunt consumeren? Lees hieronder verder om daarachter te komen.

Superfoods

Superfood is een hele gezonde voedingssoort. Eigenlijk zijn superfoods heel erg goed voor een menselijk lichaam. Ze zitten namelijk bomvol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Wat zijn voorbeelden van superfoods die je in de supermarkt zou kunnen halen? Het kan iets bijzonders zijn, denk aan een kokosnoot of cacaobonen, maar het kan ook gewoon heel makkelijk zijn. Voorbeelden hiervan zijn olijfolie, donkere chocola vanaf 80% cacao, knoflook, rode druiven en zelfs vette vis vanwege de omega-3-vetzuren.

Gezonde producten

Er zijn veel meer gezonde artikelen in de supermarkt te verkrijgen dan alleen superfoods. Denk hierbij aan het consumeren van veel groente, maar ook zeker fruit. Ook volkoren producten zijn erg goed, net als dagelijks een handjevol ongezouten noten nemen. Daarbij zijn een paar glazen melk of een schaaltje yoghurt goed om zuivel binnen te krijgen.

Ongezonde voeding

Er zijn ook voedingsproducten die je moet vermijden, omdat deze niet heel goed je zijn. Fastfood, teveel suiker of zout en gezoete dranken zijn bijvoorbeeld niet goed voor je gezondheid. Ook een onregelmatig eetpatroon kan bijdragen aan een minder gezond dieet. Je moet genoeg groenten en fruit eten om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen in je systeem. Denk er ook aan om voornamelijk verse producten te consumeren, want diepvriesmaaltijden zijn niet gezond voor je. Daarbij zijn er ook een aantal artikelen die in de supermarkt liggen waarvan je zou denken dat ze gezond zijn, terwijl ze dat helemaal niet zijn. Voorbeelden hiervan zijn kaas, kant-en-klare maaltijdsalades en vruchtensap. Daarnaast bevatten mueslirepen vaak veel calorieën.

Boodschappen doen in de supermarkt

In de supermarkt zijn er dus heel veel dingen waaraan je moet denken als je graag gezonder wil eten. Daarnaast moet je ook een aantal artikelen laten liggen, waarvan je misschien dacht dat het misschien wel meeviel hoe ongezond deze zijn om te consumeren. Het helpt hierbij om een goede boodschappentas te hebben waar je makkelijk al je spullen in kan stoppen tijdens of na het boodschappen doen. Er zijn ook mensen die nog steeds plastic tassen aanschaffen bij de kassa, om deze vervolgens na gebruik weg te gooien. Dat is slecht voor het milieu en zonde van je geld omdat het iedere keer geld kost. Het is dus de moeite waard om te investeren in een goede boodschappentas waar je jouw gezonde artikelen in kwijt kan. Tassen van katoen met opdruk zijn dus perfect om je naam op te zetten of een tekst die jij leuk vindt. Daarnaast kan zo’n tas ook gebruikt worden voor je onderneming als relatiegeschenk. Zo maak je niet alleen reclame voor je bedrijf, maar spoor je je relaties aan om gezondere voeding te gaan consumeren. Ook kan je kiezen voor boodschappentassen met logo, dit is perfect als relatiegeschenk voor jouw onderneming om meer naamsbekendheid te creëren en aan te sporen om gezonder te gaan eten.