Wat is je doelstelling?

Budgettips voor het paasontbijt

Met Pasen pakken de meeste Nederlanders flink uit. Veel gezelligheid met familie en vrienden, lekker eten en een mooi gedecoreerd huis. Als klapstuk is daar natuurlijk ook altijd het Paas ontbijt. Dit is voor de meeste mensen toch wel het hoogtepunt van Pasen. Hierbij wordt echt de tijd genomen om een heerlijk uitgebreid ontbijt op tafel te zetten. Waar normaal gesproken even snel een boterhammetje wordt gegeten bij het weggaan, neemt men nu echt de tijd om met het gezin te ontbijten. Heerlijk!

Nu Pasen steeds sneller nadert, wordt het wellicht tijd om alvast de nodige voorbereidingen te treffen. Toch is het niet voor iedereen even vanzelfsprekend om een uitgebreid ontbijt te serveren. Zeker niet als je een beperkt budget hebt. Gelukkig hoeft dit niet te betekenen dat een paasontbijt dit jaar niet mogelijk is. Er zijn namelijk genoeg manieren om te besparen én toch een lekker ontbijt te serveren. Nieuwsgierig geworden? Laat je dan inspireren door de volgende budgettips.

Houd de folders goed in de gaten

In de weken voorafgaand aan Pasen beginnen de meeste supermarkten al met het geven van mooie kortingen. Zo zien we in de week voor Pasen vaak dat de eieren flink in de aanbieding zijn. Het is verstandig om deze acties af te wachten en de folders deze weken nauwlettend in de gaten te houden. Zelfs als dit betekent dat je wellicht meerdere supermarkten moet bezoeken om je boodschappen in huis te halen. Door enkel de acties in te kopen, kun je eenvoudig veel geld besparen. 

Laat iedereen een steentje bijdragen

Zit je echt erg krap bij kas en wil je toch familie en vrienden uitnodigen om samen te ontbijten of te brunchen? Schroom je dan niet om de kosten te delen. Het is juist heel leuk om iedereen zijn of haar steentje bij te laten dragen. Niet in de vorm van geld, maar door lekkere hapjes mee te brengen. In veel culturen is dit ook vanzelfsprekend. Als je ergens eet, neem je allemaal een eigen gerecht mee. Zo creëer je een fantastische tafel vol lekkere hapjes en betaalt niemand meer dan nodig. Leuk om dit eens voor te stellen.

Vermijd kant-en-klare hapjes

In de supermarkten vind je rond deze tijd vaak veel kant-en-klare hapjes. Hoewel deze heerlijk zijn, is het in de meeste gevallen voordeliger om het zelf te maken. Onderzoek daarom eerst goed de prijzen en bekijk dan hoeveel het kost om de ingrediënten los te kopen en het zelf te maken. Dit is niet alleen goedkoper, maar stiekem ook nog eens veel leuker. Bovendien zorg je direct voor een leuke activiteit om met het hele gezin te ondernemen. 

Houd het klein

Onthoud goed dat je Pasen zo groot (of klein) kunt vieren als je zelf wilt. Het is geen verplichting om enkel luxeproducten te serveren. Je kunt het ook gewoon klein houden. Als je normaal enkel een boterhammetje of yoghurt eet in de ochtend, dan zijn enkele afbakbroodjes met goedkoop beleg al een enorme luxe. Geniet van het moment.