Wat is je doelstelling?

Hoe een maaltijdbox kan bijdragen aan een gezondere levensstijl

Maaltijdboxen zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden. Je bespaart er ongelooflijk veel tijd mee en het is ook nog eens ontzettend leuk om met geheel nieuwe ingrediënten te koken en andere recepten uit te proberen. De hellofresh maaltijdbox zien we dan ook bij steeds meer mensen in de keuken belanden. Maar hoe gezond is een maaltijdbox nu eigenlijk? 

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een maaltijdbox daadwerkelijk kan bijdragen aan een gezondere levensstijl. Dit geldt met name voor mensen die nu te eenzijdig eten of zij die te weinig tijd hebben om zelf te koken. Wie graag gezonder wil leven en eten, maar geen idee heeft waar te beginnen, doet er dan ook goed aan om een maaltijdbox te proberen. Maar in hoeverre kan dit helpen? En waarom? Dat lees je in dit artikel. 

Nieuwe recepten en ingrediënten uitproberen

In de meeste gezinnen staan wekelijks dezelfde soort recepten op het menu. We kiezen toch vaak voor gemak en blijven bij de ingrediënten en maaltijden die we al kennen en snel op tafel kunnen zetten. Hoewel dit niet per se ongezond hoeft te zijn, zorgt het er wel voor dat we vaak te eenzijdig eten. Om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, is het belangrijk dat we gevarieerd eten. 

Kies je voor een maaltijdbox? Dan hoef je niet na te denken over de gerechten die je gaat bereiden. Ze worden compleet geleverd met het recept en de benodigde ingrediënten. Bovendien worden er elke week nieuwe recepten aangeboden, waardoor het eenvoudiger is om gevarieerd te eten. Vaak worden er ook ingrediënten gebruikt die je normaal zelf nooit zou gebruiken. Zo leer je nieuwe smaken en bereidingswijzen kennen. 

Grijp minder snel naar een makkelijke hap

Ken je dat? Dat je na een drukke werkdag thuiskomt en eigenlijk helemaal geen zin meer hebt om naar de supermarkt te gaan? Vaak wordt er dan voor een snelle en makkelijke hap gekozen. Je haalt toch maar weer een pizza uit de vriezer of bestelt wat eten. Even niet moeilijk doen. Geen probleem als dit slechts incidenteel gebeurt. Wanneer dit wekelijks voorkomt, kan het echter problemen geven voor de gezondheid. 

Het fijne van een maaltijdbox is dat deze meestal compleet wordt geleverd. Je hebt dus altijd de benodigde ingrediënten in huis om snel iets op tafel te zetten. Hierdoor hoef je geen boodschappen meer te doen, bespaar je veel tijd en grijp je dus ook minder snel naar een makkelijke (en veelal) ongezonde hap. 

Wist je dat je bij de meeste maaltijdboxen je recepten ook kunt selecteren op basis van bereidingstijd? Zo zijn er regelmatig recepten die in slechts tien tot vijftien minuten op tafel kunnen staan.

Gezonde porties

Weet je nooit goed hoe groot een gezonde portie moet zijn? Krijg je daardoor ook meer calorieën binnen dan gezond voor je is? Dan is een maaltijdbox een prima hulpmiddel. Hierbij zijn de porties namelijk afgestemd per persoon. Zo weet je precies wat een gezonde portie is en is het eenvoudiger om gezond af te vallen