Wat is je doelstelling?

Kan je afvallen van een appel dieet?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende diëten te vinden waar mensen gebruik van maken. Het ene dieet is het andere natuurlijk niet. Dit komt omdat alles op een andere manier werkt. Eén van de diëten die een tijdje populair is geweest, is het appel dieet.

Wat is een appel dieet?

Het appel dieet is één van de simpelste diëten die er is. Dit komt omdat je hierbij voor elke maaltijd die je eet een appel eet. De appel moet ervoor zorgen dat je minder honger hebt tijdens het eten van je maaltijd waardoor je minder gaat eten. Ook zou dit de stoelgang moeten verbeteren.

Het is wetenschappelijk bewezen dat appels het hongergevoel reduceren. Hierdoor heb je minder honger tijdens het eten van een maaltijd. Doordat je minder honger hebt, zul je minder eten. Door minder te eten, krijg je ook minder calorieën binnen. Als je minder calorieën binnenkrijgt, gaat je lichaam je vetreserve gebruiken als voedingsstof. Op die manier verlies je langzaam maar zeker gewicht.

Appels zitten boordevol met vitaminen en mineralen. Hierdoor krijg je door drie keer op een dag een appel te eten voldoende van deze voedingsstoffen binnen. Ook kan een appel de bloedsuikerspiegel van je lichaam op peil houden. Hierdoor heb je minder snel de neiging om naar zoete dingen te grijpen.

Een appel dieet biedt ook regelmatig in je dieet. Dit komt omdat het hierbij alsnog de bedoeling is om 3 maaltijden te eten. Op die manier blijf je altijd je drie maaltijden eten.

Hoe val je af met een appel dieet?

Om af te vallen, moet je lichaam minder calorieën binnenkrijgen dan het eigenlijk nodig heeft. Dit zorgt er namelijk voor dat er een tekort aan energie is. Dit tekort aan energie gaat je lichaam dan uit je lichaamsvet halen. Hierdoor verbrand je langzaam maar zeker steeds meer lichaamsvet.

Hierbij is het belangrijk om dit niet te snel te doen. Dit heeft ermee te maken dat je lichaam anders ook spierweefsel als een mogelijke voedingsbron kan gaan zien. Daarom is het belangrijk om niet te veel calorieën per keer te missen. Als je dit wel doet, is de kans namelijk groot dat je ook af gaat vallen in spieren.

Het appeldieet zorgt ervoor dat je minder honger hebt voor een maaltijd. Hierdoor heb je minder honger. Hierdoor ga je ook minder van je maaltijd eten. Dit zorgt ervoor dat je niet veel te weinig calorieën binnenkrijgt. Voor de meeste mensen werkt dit om minder calorieën binnen te krijgen.

20 kilo afvallen

Appel ei dieet

Een andere vorm van het appel dieet is een soort crash dieet. Dit is namelijk het appel ei dieet. Het appel ei dieet is een dieet waarin je alleen maar appels en eieren eet op een dag. Hier moet je dan ook al je voedingsstoffen uithalen. Het doel van dit dieet is om dit voor 5 dagen te doen om vervolgens een voedingsschema te krijgen.

Met het appel ei dieet is het de bedoeling dat je 5 dagen bijna niets anders dan appels en eieren eet. Omdat het een crash dieet is, zorgt het ervoor dat je veel in één keer af kunt vallen. Echter heb je hierdoor de hele dag weinig energie en een hongergevoel.

Vaak wordt een crashdieet als het appel ei dieet niet aangeraden. Dit heeft ermee te maken dat het geen gezonde manier is om af te vallen. Een crash dieet zorgt er namelijk voor dat je veel te weinig calorieën hebt waardoor je lichaam ook de neiging krijgt om spierweefsel als energie te gebruiken. Verder is het erg lastig om dit vol te houden. Doordat je een hongergevoel en weinig energie hebt, is het makkelijker om snel even wat anders te gaan eten.

Koffie en appel dieet

Sommige mensen maken ook gebruik van het koffie en appel dieet. Dit is een dieet waarbij de hele dag eigenlijk alleen maar koffie gedronken en appel gegeten wordt. Koffie heeft een bevorderende werking op de spijsvertering. Dit zorgt ervoor dat je lichaam vet ook sneller kan verbranden. De appels kunnen ook erg gezond zijn.

Een koffie en appel dieet wordt vaak voor af en toe een dag ingezet. Dit wordt ook wel een appeldag genoemd. Het is de bedoeling om op zo’n dag 5 tot 7 appels naar binnen te werken. Als je alle appels op hebt, is het mogelijk om twee crackers met mager beleg te eten. Voor het drinken drink je dan vooral koffie. Dit is een crashdieet die je maar voor één dag volgt.