Wat is je doelstelling?

Slanke benen krijgen doe je zo!

Wie wil nou niet een paar strakke benen onder een mooi zomerjurkje of gemakkelijk in een strakke jeans kunnen schuiven. Helaas hebben we niet allemaal de strakste benen. Vooral vrouwen lijken vaak last te hebben van dikkere benen. Niks is zo vervelend als een jurkje aan hebben en schuurplekken aan de binnenkant van je benen krijgen omdat ze langs elkaar schuren. Daarom is het hoog tijd om slanke benen te gaan creëren!

Waarom hebben vrouwen sneller last van dikke benen?

Vrouwen dragen meer van het hormoon oestrogeen met zich mee. Dit is het hormoon dat zorgt voor vruchtbaarheid en het voorkomen van ontstekingen. Als je oestrogeen gehalte hoog is kan dit leiden tot toename van vet in de benen en de billen. Ook ziektes als PMS of borstkanker kunnen invloed hebben op de toename van vet op de benen en de billen. Vrouwen maken meer van het hormoon oestrogeen aan dan mannen, omdat het bij vrouwen in de eierstokken wordt geproduceerd. Hoeveel je aan maakt hangt af van de genen, je leeftijd en het verloop van de maandelijkse cyclus. Helaas heb je niet veel invloed op deze factoren. Je kan ook in een spiraal van vetaanmaak terecht komen door aromatisering. Aromatisering is het omzetten van testosteron in oestrogeen. Dit vindt plaats in de vetcellen. Hoe meer vetcellen hoe meer aromatisering. Dit wordt een neerwaartse spiraal. Ook zorgt dit voor de toename van cellulitis.

Dikke benen door vet of door spieren?

Sommige mensen sporten aan een stuk door en het lijkt alsof de benen maar niet smaller worden. Het is dan de vraag of je dikke benen hebt of gespierde benen. Om te testen of je benen dik of gespierd zijn hoef je eigenlijk alleen maar je bovenbeenspier aan te spannen en proberen om in de bovenste laag vet en huid te knijpen. Als je niet goed in de bovenste laag kan knijpen omdat de laag te groot is dan komt dit waarschijnlijk door vet. Als het niet goed lukt om in het bovenbeen te knijpen omdat je niks te pakken krijgt dan heb je gespierde bovenbenen.

Hoe krijg je slanke benen?

Er zijn een aantal dingen die je kan doen om slankere benen te krijgen. Ten eerste is het goed om niet te roken en geen alcohol te drinken. In beide zitten namelijk enzymen die aromatisering veroorzaken. Daarnaast is het slim om stress uit de weg te gaan. Stress verminderd goede testosteron hormonen en vervangt deze door slechte oestrogenen. In niet biologisch vlees kan ook wel eens extra oestrogeen zitten. Het is daarom belangrijk om biologisch vlees te gaan eten. Wat je wel moet doen is goed gaan eten en meer gaan bewegen. Als je krachttraining doet verhoog je het testosteron gehalte en verbrand je meer vet. Er zijn verschillende oefeningen die je kan doen om je benen te trainen.

Oefeningen voor slanke benen

Om je te helpen met het bereiken van jouw mooie strakke benen hebben wij een paar goede oefeningen voor je op een rijtje gezet!

Squats

Squats zijn een van de beste oefeningen die je kan doen om slanke benen te krijgen. Het is niet alleen goed om je bovenbenen te vormen, maar je krijgt er ook nog eens strakke billen van. Win-win dus!  Een squat uitvoeren is simpel. Zet je voeten uit elkaar op ongeveer schouderbreedte. Als je moeite hebt met evenwicht houden mag je ze ook wat verder uit elkaar zetten. Zorg dat je tenen dan wel naar voren blijven wijzen. Span je buikspieren aan en laat je billen naar de grond zakken. Eigenlijk net alsof je op een stoel gaat zitten. Hou je borst en rug recht. Kom daarna weer langzaam omhoog tot je benen weer gestrekt zijn. Als je beter resultaat wilt kan je altijd een gewicht toevoegen. Doe dit ongeveer 14 keer achter elkaar en voer ongeveer 3 tot 4 sets uit. 

Step ups

Wil je je vooral op je bovenbenen focussen? Dan moet je Step up training gaan doen. Je traint hiermee je dijen en de achterkant van je benen. Als je de oefening snel achter elkaar doet dan stijgt je hartslag. Een hoge hartslag zorgt weer voor een hogere verbranding. Om de step up oefening nog beter te maken kan je ook een knie kick toevoegen. Ga met een voet op een doos, krat of step staan en laat de andere voet op de grond staan. Zet nu kracht op het been waarmee je op de verhoging staat en kick je ander knie omhoog. Ga dan weer terug naar de originele positie. Zorg wel dat je een stevige ondergrond hebt die niet om kan vallen! Doe dit zo vaak als je kan binnen 1 minuut en wissel dan van been. Voer per been ongeveer 3 tot 4 sets uit.

Cardio

Over het algemeen is cardio goed voor de bloedsomloop. Ook zorgt cardio er voor dat vocht beter wordt afgevoerd in het lichaam. In je benen is de kans groter dat je ook wat vocht vasthoudt. Door cardio te doen wordt de kans op vocht in de benen dus ook weer verminderd. Als je al gespierde benen hebt en je wilt juist wat slankere benen dan is het ook beter om cardio te doen. Cardio zorgt dat je wel gezond blijft, maar niet dat je spieren nog meer gedefinieerd raken. Als je dit wel wilt dan zal je toch meer krachttraining moeten doen.

Snel afvallen benen en billen

Als je snel wilt afvallen dan is een gezonde voeding over het algemeen belangrijk. Gezonde voeding is namelijk ook de basis van een gezonde en goede hormoonhuishouding. Daarnaast ben je ook veel actiever als je gezond eet. Hierdoor kan je weer veel meer gaan bewegen en dus ook weer afvallen. Een voedingsschema kan je helpen met het vinden van de juiste balans op het gebied van in- en uitgaande calorieën. Ga geen crash dieet volgen want hier schiet je niet heel veel mee op. Ga voor een langdurigere oplossing en ben bereid er tijd in te steken. Het is dus goed mogelijk om af te vallen in je benen en de zomer in te gaan met slanke benen.