Wat is je doelstelling?

Zoveel calorieën zitten er in deze populaire McDonalds snacks!

De populaire snacks van McDonalds, wie kent ze eigenlijk niet? Dit beroemde fastfood restaurant is al langer dan 50 jaar te bezoeken in Nederland. Tegenwoordig zie je altijd wel een grote, gele M als je op de snelweg rijdt. De keuze op de menukaart van ‘de Mac’ is uitgebreid, er is voor ieder wat wils. Of je nu een grote fan bent van de traditionele Big Mac, de Franse frietjes of de welbekende McDonalds frietsaus.

Hoewel iedereen ook wel begrijpt dat een snack van de Mac niet het meest gezonde tussendoortje is, weten veel van ons niet eens precies wat ze naar binnen werken. Zeker voor mensen die bewust bezig zijn met hun voeding en is dat handig om te weten. Want hoeveel calorieën zitten er nu in al deze McDonalds snacks?

Kies je favoriete snack:

Rundvlees gerechten

De hamburger

Laten we beginnen met dé basissnack: de hamburger. Ook wel bekend als de euroknaller-burger. Dit broodje met 100% echt rundvlees en tomatensaus bevat net iets minder dan 250 calorieën. Dat is nog te overzien met een klein beetje cardio.

De cheeseburger

Voor iedereen die niet content is met de simpele hamburger is er ook de cheeseburger. Het grotere broertje van de hamburger valt letterlijk en figuurlijk in de smaak door de toevoeging van een plakje cheddar smeltkaas. Dit proef je niet alleen, maar merk je ook in het aantal calorieën: 297.

De McKroket

De McKroket slaat echt aan bij ons Nederlanders. Je kunt hem immers nergens buiten ons land bestellen! Een hamburgerbroodje met knapperige ragout en een vleugje mosterd. Lekker, maar met z’n 336 calorieën niet bepaald gezond.

De Big Mac

We gaan verder met het optellen van de McDonalds calorieën. De originele Big Mac is aan de beurt. De naam verklapt al een beetje waar dit naar toe gaat. Door twee rundvlees burgers te combineren met een broodje van 3 verdiepingen is de Big Mac vol van smaak…. en calorieën. 525 om precies te zijn. 

De single Big Tasty

Groot en smaakvol. De (single) Big Tasty staat nog niet zolang op het menu als sommige andere op deze lijst, maar is uitgeroeid tot een populaire keuze. Deze rijkgevulde burger met onder andere bacon en tomaat dwingt je eigenlijk om na afloop op de loopband te gaan staan: 667 calorieën.

De Double Big Tasty

En mocht dat allemaal niet genoeg zijn voor je is er geen reden tot paniek. McDonalds biedt namelijk ook de Double Big Tasty aan. 2 keer zoveel vlees en bijna, schrik niet, 950 calorieën(!). De Double Big Tasty draagt de titel van grootste calorie-bom van het menu.

Daarbij moet wel gezegd worden dat het hier nog niet over de calorieën van de menu’s gaat. De calorieën van een McDonalds menu kunnen al gauw oplopen tot zo’n 1400 á 1500 calorieën. Dit komt door het frietje dat er bij zit. Afhankelijk van welke grootte nog eens een extra 231, 329 of 434 calorieën. Misschien toch maar voor een snack gaan die kip bevat? Kip is altijd gezond, toch?

Kip gerechten

Chicken McNuggets

Denk je aan een snack met kip, dan denk je ongetwijfeld aan de Chicken McNuggets. Je kunt ze bij de McDonalds bestellen met 6 stuks, 9 stuks of zelfs 20 stuks. Lekker voor jezelf of om te delen dus.

6 Chicken McNuggets komen uit op 265 calorieën, 9 stuks op 397 en 20 stuks op 882. Ach ja, je moet het positief bekijken. Wel weer je eiwitten binnen voor die dag.

De Chili Chicken

De Chili Chicken is de kleine burger van alle kip-snacks en een goed alternatief voor de hamburger. Maar met 314 calorieën toch nét wat ongezonder. Komt waarschijnlijk door die chilisaus.

De McChicken

Voor kipliefhebbers is de McChicken ideaal. Een broodje met daarop een mals stukje kipfilet in een krokant jasje. Qua calorieën in ieder geval een beter keuze als bijvoorbeeld een Big Mac. De McChicken komt uit op een calorieën totaal van 466.

De Homestyle Crispy Chicken (met honey mustard)

De Homestyle Crispy Chicken is een echte blikvanger op de menukaart van de McDonalds, en dat is niet vreemd. Een flink stuk krokante kip gemaakt met speciale honing-mosterd smaak zijn een ware smaaksensatie. Echter wel een smaaksensatie van 844 calorieën.

De Grilled Chicken Salad

Ah, een salade met kip. Dat kan toch niet zo erg zijn? Dat klopt. De Grilled Chicken Salad mag zich de snack met de minste calorieën van de McDonalds noemen. Deze salade mix met ingrediënten als appel, mais en paprika heeft slechts 136 calorieën. Een prima keuze voor de sporters onder ons.

Milkshakes & Desserts

De Milkshake

De Milkshake smaken aardbei, vanille en banaan kun je het hele jaar door bestellen bij McDonalds. Alle zijn in calorieën zo goed als hetzelfde, zo’n 310 voor een medium milkshake. 

De McFlurry

Men sluit een het hoofdgerecht graag af met een McFlurry, het trademark dessert van de McDonalds. Het aantal calorieën dat je binnen krijgt met het eten van een McFlurry is sterk afhankelijk van welke smaak je kiest. Ga in ieder geval uit van ergens tussen de 300 en 450 calorieën.

De Sundae

Voor de Sundae geldt in principe hetzelfde. Dit is wel de gezondere optie van de twee als het om calorieën aantal gaat. De Sundae bevat in het laagste geval 271 calorieën, en in het hoogste geval 331 calorieën.

Belangrijk is dat je je bewust bent van wat je binnen krijgt. Hoewel McDonalds een soort reputatie heeft, dat het allemaal erg ongezond zou zijn, is een etentje bij McDonalds vergelijkbaar met een etentje bij de Chinees of Italiaan bij jou in de buurt.

Ook in de supermarkt haal je veel kant-en-klare gerechten die minstens zoveel calorieën en vetten bevatten. Genieten van je favoriete snacks bij McDonalds kan altijd, zolang je het maar in mate doet. Idealiter wil je het natuurlijk afwisselen met voeding dat rijk in voedingswaarde is. Lees hier verder voor enkele tips