Wat is je doelstelling?

Voedingsschema bulken

Al eeuwenlang volgen bodybuilders en grote jongens een tweeledige aanpak om groot en gespierd te worden. “Bulken”, of zoveel mogelijk eten terwijl je traint voor spiergroei, gevolgd door een caloriebeperkte, vetverbrandende “cutting”-fase, is de standaardmethode geworden om een groter, slanker lichaam te krijgen. Maar het is tijdrovend, en je lichaam behandelen als een thermostaat die je op en neer kunt draaien kan negatieve effecten hebben tot op celniveau.

Voedingsschema bulken: Lang leve de wetenschap

Gelukkig leren we steeds meer over hoe het lichaam macronutriënten verwerkt en wordt het steeds duidelijker dat we lang niet zo efficiënt zijn in onze inspanningen om ons lichaam te verbeteren als we zouden kunnen zijn, en het consumeren van specifieke hoeveelheden voedingsstoffen op bepaalde tijdstippen van de dag kan de bulking en cutting fases samenvatten in één simpele fase die je breed zal maken – op een gezonde manier – in een fractie van de tijd.

voedingsschema bulken

 

‘Clean' of 'Dirty' bulken?

Groter en dikker is niet de ideale bulking strategie. Groter en beter wel. Bodybuilders van de oude stempel, zoals Frank Zane en Vince Gironda – twee van de beste bodybuilders aller tijden, – zouden je vertellen dat je er veel indrukwekkender uitziet door vijf tot acht kilo vetvrije spiermassa toe te voegen dan door 10 kilo spiermassa met 15 kilo buikvet. Tegenwoordig vallen de traditionele strategieën om aan te sterken in twee grote categorieën, en ze laten allebei veel te wensen over.

Dirty bulken

Het maakt niet uit wat slecht of goed is, eet het, eet het, eet het: De “vuile” school van denken is dat zolang je genoeg eiwitten binnenkrijgt, je kunt weggooien wat je verder maar wilt, ongeacht de kwaliteit van het voedsel. Zelfs als dit fysiek gezien werkt, is het geen verstandige keuze vanuit een lange termijn gezondheidsperspectief. Stel daarom niet een voedingsschema samen op basis van deze strategie.

Als je elke dag voedsel vol met suiker, transvetten en omega-6 plantaardige oliën verorberd, kan de integriteit en elasticiteit van je celmembraan in het gedrang komen, kan een chronische systemische ontsteking je vatbaar maken voor ziektes – of op z’n minst slopende gewrichtspijn – en kan je emotioneel gezien instabieler worden.

Kerngezond

Zelfs als je niet bang bent voor ziektes, denkt dat emoties voor vrouwen zijn, en je alleen geeft om hoe je eruit ziet, bedenk dan dat slechte voedingskeuzes de insulinegevoeligheid en de verdeling van voedingsstoffen naar de spiercel kunnen verminderen. Dit maakt het moeilijker om met elke opeenvolgende bulk spiermassa van goede kwaliteit te krijgen, en bijna onmogelijk om dat laatste laagje vet weg te werken wanneer je in een ripped fase terechtkomt.

Clean Bulken

Wat is het onaantrekkelijke alternatief? Een hyper-gemicromanaged dieet, of traditionele “clean” bulk, waarbij je om de anderhalf uur eet, zeven verschillende plastic bakjes bij je hebt die een vreemde mix van tonijn- en broccoli geuren verspreiden, je leven om je dieet laat draaien, en waarschijnlijk een sociale kluizenaar wordt. Oftewel, te probeert op een gezonde manier van eten en trainen aan te komen.

Dat werkt misschien voor de 5% van de bevolking die professionele atleten en modellen zijn, maar het is geen duurzame aanpak voor de meesten van ons met meer gewone carrières en levensstijlen. Deze voedingsschema’s zien er op papier misschien vlekkeloos uit, maar ze werken vaak niet goed. Gelukkig is er een alternatief plan dat de voedselkeuzes optimaliseert voor de algemene gezondheid en de kwaliteit van de winst en dat ook flexibel genoeg van structuur is om praktisch te zijn in de echte wereld. 

persoonlijk voedingsschema

Voedingsschema samenstellen

Een 100% persoonlijk voedingsschema samenstellen voor mannen die willen afvallen? Dat kan! Wij kunnen je voedingsschema binnen 30 minuten leveren. Dag en nacht, 365 dagen per jaar.

Dit voedingsschema voor afvallen bij mannen bestaat uit 5 á 6 maaltijden per dag, verdeeld over kleine en wat grotere maaltijden. Absoluut géén crash dieet!

Geen abonnement, je betaald eenmalig slechts €14,95 euro voor het voedingsschema. Je voedingsschema bestaat uit 7 pagina’s met het op maat gemaakte schema en staat bomvol met tips & tricks.